Cum crede Cezar Preda că se poate rezolva problema transportului public din Mărăcineni!

de Stiri Buzau Media

12715648_696998467108865_3579134012455507127_nDeputatul Cezar Preda a susținut, într-o conferință de presă, că există două modalități de rezolvare a problemei transportului public de persoane de la Mărăcineni. Una dintre ele ar fi ca localitatea să devină cartier al municipiului Buzău, dar în acest sens este nevoie de modificarea Legii metropolitane care să prevadă un număr mai mic de locuitori necesari pentru declararea unei astfel de zone.

Ori se modifică Legea metrpolitană și scade numărul de locuitori sub 200.000 ori se face referendum și se lipește Mărăcineniul de Buzău. Odată cu alegerile locale, comuna Mărăcineni trebuie să fie un cartier al municipului Buzău. Din 2025 Buzăul deja se va împărți în două, cu râul Buzău în mijloc. Se pot face impozite diferențiate, pentru periferie, în funcție de cercuri concentrice. Acest lucru nu îi afectează pe locuitorii din Mărăcineni, vor avea o dezvoltare urbană accelerată. Cred că acest lucru trebuie propus – a spus deputatul Cezar Preda.


Parlamentarul consideră că viitorul Buzăului este acela care are în componența sa și Mărăcineniul și stațiunea Sărata Monteoru.

Pentru mărirea ariei municipului Buzău trebuie să acționeze toate partidele politice pentru că Buzăul are nevoie de Mărăcineni pentru extindere, pentru punerea în valoare și în potențial a râului Buzău. Se va dezvolta extraordinar de mult pe marginea râului Buzău, cu centre industriale, cu centre rezidențiale. Monteoru la fel, este singura noastră cheie să intrăm în turismul mare, trebuie adus în municipiul Buzău. Cum s-a mai încercat la referendum când peste 90% au spus da, dar a fost insuficient numărul de votanți – a adăugat Cezar Preda.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns