Laurențiu Ciocăzanu, despre posibilul nou guvern Ciucă

de Stiri Buzau Media

Laurenţiu Ciocăzanu

Nu-l bănuiesc pe președintele Iohannis că mă citește, dar mă bucur că face mai mereu ce scriu eu.

Este și cazul Guvernului Ciucă.

Am scris încă de acum o lună că singura soluție în criza actuală nu este guvern PNL-USR, ăsta e un dezastru perpetuu, care s-a văzut deja de 8 luni încoace și a provocat crize peste crize.

Singura soluție de stabilitate politică, una care să facă trecerea de la ceartă politică pe banii și pe viețile noastre la construcție și siguranță sanitară, este un cabinet PNL-PSD sau un Guvern Ciucă minoritar susținut de PSD doar în Parlament.

Îi pot spune cei de la AUR și USR cum vor, USL 2, USL3, au tot dreptul. Dar avem și noi dreptul să trăim într-o țară în care politicienii fac și altceva în afară de balamuc.

Din câte se pare, există o șansă ca România să aibă un astfel de Cabinet cu susținere parlamentară puternică, în măsură să poată susține măsuri de reforme dure, vezi carantina și forțarea vaccinării masive, plus izolarea și pedepsirea antivaccinismului criminal.

La acest moment, PSD își întreabă membri dacă sunt dispuși să intre la guvernare direct, alături de PNL. Probabil că vor spune da. Iar dacă și liberalii decid la fel, vom avea un Guvern foarte puternic.

Poate nu va rămâne până în 2024, deși nu văd de ce nu, dar cu siguranță e VITAL pentru traversarea pandemiei cu cât mai multe vieți salvate și cât mai puține familii afectate de facturi.

Românii în marea lor majoritate s-au săturat de scandal și vor gira o alianță PNL-PSD la guvernare. E singura soluție viabilă în care politicienii să lucreze și pentru oameni, nu doar pentru orgoliile și mușchii lor.