Laurențiu Ciocăzanu: Desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier e o glumă proastă, dar care are logica ei

de Stiri Buzau Media

Laurenţiu Ciocăzanu

Desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier e o glumă proastă, dar care are logica ei. De ce?

1 – Cioloș a mai condus un guvern, tot la propunerea lui Klaus Iohannis, iar relația dintre cei doi a fost bună și a rămas așa, dovadă și propunerea pentru a doua iară a liderului USR ca premier

2 – În cabinetul de după Ponta, Cioloș a făcut echipă cu Vasile Dâncu (PSD), de unde ocazia oferită liderului USR de a încropi o majoritate cu cei considerați “Ciuma Roșie”, dacă relația cu PNL va rămâne moartă

3 – Cioloș era singura propunere concretă de premier după discuțiile de la Palatul Cotroceni. PNL, PSD și AUR nu au propus pe nimeni, deci președintele, dacă tot a decis să nu se mai bage în lupta dintre partide, a ales singura variantă aflată pe masă.

Să vedem acum ce va face Dacian Cioloș, dacă tot s-a cerut prim-ministru. Cu cine va face el majoritatea ca să treacă de votul Parlamentului.

PSD și AUR au anunțat deja că nu votează, fiecare din motivele sale.

Iar PNL abia ce a tranșat în interiorul său că nu mai poate sta la masa puterii cu USR după ce acest partid a votat căderea guvernului condus de președintele liberal.

Deci, la prima vedere, Cioloș nu are susținere parlamentară.

Oricum, mutarea lui Klaus Iohannis e de zile mari. Neașteptată și zdruncinătoare pentru toți. Dar mai ales pentru USR, care dacă tot a devenit specialist în a da jos guverne, are acum șansa să arate ce poate ca să și construiască, nu doar să dărâme.

Oricum, succes! Poate are Cioloș bagheta magică pe care n-o au alții…

 

Știri despre: ,