Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu: „Partidul Social Democrat va avea un cuvânt greu de spus la alegerile locale de anul viitor și, bineînțeles, la alegerile parlamentare”

de Stiri Buzau Media

Președintelui CJ Petre Emanoil Neagu a făcut declarații optimiste duminică seară după aflarea rezultatului candidatului PSD la președinția României. Neagu nu consideră rezultatul ca fiind unul dezastruos iar Partidul Social Democrat va avea, din punctul său de vedere, un cuvânt greu de spus la alegerile locale și la alegerile parlamentare de anul viitor.

Eu cred că declarațiile de campanie și cele euforice din această seară vor fi lăsate deoparte. Sigur, trebuie felicitați învingătorii, în speță domnul președinte Iohannis. Referitor la Partidul Social Democrat, suntem, într-adevăr, într-o perioadă de căutări, dar trebuie să înțeleagă toată lumea că Partidul Social Democrat este un partid ca toate partidele constituite legal în România și bineînțeles că viața partidului va merge înainte, și mâine este o zi, și sunt ferm convins că oameni adevărați și puternici, cei care trebuie să decidă, vor decide corect, iar Partidul Social Democrat va avea, din punctul meu de vedere, un cuvânt greu de spus la alegerile locale de anul viitor și, bineînțeles, la alegerile parlamentare. Încă o dată, nu cred că trebuie să luăm hotărâri, nici noi, nici învingătorii, la cald. Într-un timp foarte scurt, cred că va avea loc un congres al Partidului Social Democrat, pentru că așa este normal, acolo se vor face analizele premergătoare în legătură cu ce s-a întâmplat în acest ciclu electoral, de la alegerile locale din 2016 până la cele prezidențiale din acest an. Iar chiar dacă se supără unii sau zâmbesc ironic, să știți că Partidul Social Democrat are oameni care pot duce partidul mai departe în continuare și să participăm toți la dregătoriile acestei țări; și mă refer strict la organizația noastră județeană, nu avem de ce să ne bucurăm, dar suntem oameni responsabili și vom rămâne aceeași echipă cu țelul ca, în viitorul apropiat, să ne ducem la îndeplinire – atât eu cât și domnul primar Toma, ceilalți reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale – programul până la capăt și să ne putem prezenta, în luna iunie, la alegerile locale cu fruntea sus. Și atunci vom vedea ce și cum, dacă reușim să învățăm din greșeli. Eu sunt ferm convins că lucrurile vor avea un parcurs absolut normal. Un semnal de alarmă pot trage și eu, așa cum spunea și domnul Romașcanu – nu este corect, dar eu pun pe seama campaniei electorale -, dar președintele României trebuie să fie garantul Constituției și să garanteze libertățile constituționale atât pentru cetățeni cât și pentru partide. Dar cred că este doar euforia succesului; mâine-poimâine, când se vor trezi din această euforie, vor vedea că trebuie să ne dăm mâna toate forțele responsabile, ca să putem duce România acolo unde îi este locul”, a spus președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Știri despre: