Protocol de colaborare la Buzău, între A.L.D.E., P.S.Ro şi P.M.P.

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:Buzau Media
Sursa foto:Buzau Media

Premieră în politica buzoiană, astăzi. La sediul A.L.D.E., președintele interimar al formațiunii politice amintite, Gratiela Gavrilescu, președintele executiv al PMP Buzău, senatorul Dorin Bădulescu și șeful PSRo, consilierul local Silviu Roșioru au semnat un protocol de colaborare la nivel local. ,,Necesitatea acestui încheierii acestui parteneriat este justificată de dorința părților de în promovarea și susținerea principiilor generale ale unei politici de centru dreapta, bazată pe sprijinul inițiativei private și pe încurajarea investițiilor, cu consecința dezvoltării economice și implicit a ridicării nivelului de trai al cetățenilor din județul Buzău”, se menționează în parteneriatul de colaborare. Prin parafarea acestui protocol, părțile semnatare vor constitui majorități în consiliile locale sau în Consiliul Județean în vederea promovării de proiecte de interes comun sau de susținere a unor terțe proiecte, după consultări, cu respectarea protocoalelor deja conturate și asumate de fiecare partid la nivel județean sau național.

[bs-quote quote=”Astăzi semnăm un protocol de colaborare local, între cele 3 partide, astfel încât toate luările de poziție, toate hotărârire locale pe care noi le luăm, trebuie să fie neapărat în beneficiul fiecărei comunități, în beneficial cetățenilor. De acum încolo avem un țel comun ca tot ce este creat și la nivel național – fie prin inițiative legislative ale domnului senator, ale mele, ale celorlalți colegi ai noștri și nu numai – toate inițiativele elaborate de către Guvernul României, ele să se transpună faptic și în hotărâri locale sau de Consiliu Județean. De aceea noi astăzi vom semna un protocol de colaborare. Eu cred că în felul acesta dăm dovadă de un mare echilibru, dăm dovadă că mai întâi de toate, administrația contează pentru noi și contează pentru cetățeni. Politicile pentru cetățeni sunt extrem de importante și când gândești numai cu sigla deasupra capului este mai puțin important pentru cetățean, decât atunci când gândești în beneficiaul lui.” style=”default” align=”center” author_name=”deputat Grațiela Gavrilescu” author_job=” președinte interimar A.L.D.E. Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

La rândul său, senatorul Dorin Bădulescu a menționat că la Buzău, de-a lungul timpului PMP alături de PSRo a avut o politică de colaborare cu toate forțele de dreapta, iar acest protocol se circumscrise ideii de a colabora pe o politică de centru dreapta în județul nostru.

[bs-quote quote=”Cunoașteți statisticile și știți că atât PMP, cât și ALDE cât și PSRo au jucat un rol important din punctual nostrum de vedere la diversele cicluri de alegeri. Atâta timp cât politica de centru dreapta este divizată fără a exista colaborare, ajungem în situația în care să nu putem conta în anumite consilii locale. În momentul de față, prin această politică de colaborare suntem în situația de a avea împreună un aproape 15% din consilierii din județul Buzău, ceea ce înseamnă un procent important. În acest context suntem în situația de a avea 6 consilieri municipali care, împreună cu domnul viceprimar aici prezent, pot face o politică coerentă în beneficial cetățenilor municipiului Buzău. Sunt consilii locale în care prin această colaborare, putem imprima o altă dinamică lucrurilor în comunitatea respectivă. Prin această colaborare se realizează o foarte bună acoperire a administrațiilor publice locale, pentru că de obicei, în cele mai multe din cazuri, acolo unde nu are consilieri PMP, are ALDE, acolo unde nu are nici ALDE și nici PMP, are PSRo și iată că prin această politică comună putem atinge fiecare din comunitățile din județul Buzău.” style=”default” align=”center” author_name=” senator Dorin Bădulescu” author_job=” președinte executiv al PMP Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

În cazul apariției unor alegeri parțiale la nivel local, cele trei formațiuni politice pot conveni susținerea celui mai bine plasat candidat pentru funcția de primar sau pot depune o listă comună pentru alegerile la nivelul unui consiliu local. În baza acestui parteneriat se înființează un secretariat general comun ce va fi coordonat de Secretarul General A.L.D.E. Buzău. Acest protocol are valabilitate până la data de 31 decembrie 2020, dacă nu este prelungit de către părți.