Absolvenții de liceu se pregătesc de probele scrise ale Bacalaureatului

de Stiri Buzau Media

bacac_782485683Începând de luni,  absolvenţii de liceu susţin probele scris ale examenului naţional de Bacalaureat 2016. Pe 4 iulie va avea loc examenul scris la Limba şi Literatura Română, pe 5 iulie proba obligatorie a profilului, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie proba scrisă la alegere a profilului și specializării (proba E)d).

Rezultatele vor fi afișate în data de 12 iulie (până în ora 16.00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16:00-20:00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

În săptămâna 27 iunie – 1 iulie are loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Proba se aseamănă cu structura examenelor internaţionale Cambridge English sau IELTS, având trei tipuri de probe, după cum urmează: o probă de înţelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute, în cadrul căreia se evaluează competenţele privind receptarea textului audiat, o proba scrisă, cu durata de 120 de minute, în cadrul căreia se evaluează competenţele privind receptarea textului citit şi producerea de mesaje scrise şi o proba orală, cu durata de 10-15 minute, în cadrul căreia se evaluează competenţele privind producerea de mesaje orale şi interacţiunea orală.

Elevii care promovează, pe parcursul învăţământului preuniversitar, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine sau examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale, au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene, la cerere.

Rezultatul evaluării se exprimă prin nivelul de competenţă corespunzător Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi, respectiv prin nivelul de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns