Amenajarea cimitirului municipal din Buzău ar putea începe în primăvară

de Stiri Buzau Media

Construirea cimitirului municipal din Buzău, din cartierul Micro XIV, ar putea începe la primăvară.

Pentru demararea investiției, Consiliul Local Muncipal Buzău va trebui să aprobe, în ședința din această săptămână, obținerea unui nou act de donație a terenului de la Armată. Aceasta deoarece termenul de amenajare a cimitirului a expirat și va trebui obținută o nouă Hotărâre de Guvern prin care Armata să doneze terenul de aproape 6 hectare.

Potrivit proiectului de execuție, cimitirul din cartierul Micro XIV va avea propria capelă, o clădire administrativă, clopotniță și grupuri sanitare. În total, suprafața construită va însuma 934 de metri pătrați, iar pe restul terenului vor fi amenajate 3.820 de locuri de veci. De asemenea, în zona cimitirului vor fi amenajate 107 locuri de parcare.

În primăvara acestui an, Consiliul Local Municipal Buzău a dublat suma alocată inițial amenajării cimitirului. Astfel, de la 6 milioane de lei, cât era trecut în proiectul aprobat, în februarie, suma necesară realizării cimitirului a ajuns la aproape 13 milioane de lei. Banii alocați în plus vizau amenajarea drumurilor și căilor de acces în cimitir.

La acea dată, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, preciza că lucrările de amenare a cimitirului vor fi încredințate societății Urbis Serv, astfel încât să elimine termenele lungi pe care ar trebui să le parcurgă dacă ar scoate investiția la licitație.

 

Știri despre: ,