Râmnicu Sărat pornește motoarele electrice: mobilitate urbană sustenabilă cu fonduri europene

de Stiri Buzau Media

Primăria Municipiului Râmnicu Sărat anunță o inițiativă ambițioasă și de lungă durată pentru a promova mobilitatea urbană sustenabilă.

În acest demers, orașul va beneficia de autobuze electrice care vor funcționa pe traseele urbane, inclusiv în cartierele mărginașe, marcând un pas important către un mediu urban mai curat și mai ecologic.

Noul depou destinat autobuzelor electrice va asigura infrastructura necesară pentru încărcarea, salubrizarea și un management eficient al acestor vehicule.

Această inițiativă va acoperi municipiul în toate punctele sale, oferind o alternativă ecologică și eficientă la transportul tradițional.

Pe lângă autobuzele electrice, municipalitatea introduce și 30 de biciclete, împreună cu zone dedicate de parking, pentru a încuraja locuitorii să opteze pentru soluții alternative de mobilitate.

Aceste biciclete vor servi ca un mijloc de transport sănătos și prietenos cu mediul, potrivit pentru distanțe mai scurte sau pentru plimbări recreative.

Investițiile în acest proiect sunt realizate cu sprijinul fondurilor europene, reflectând angajamentul orașului Râmnicu Sărat și al Uniunii Europene de a susține dezvoltarea durabilă și protecția mediului.

Prin această inițiativă, Râmnicu Sărat devine un exemplu de urmat în materie de mobilitate urbană sustenabilă și demonstrează cum transformarea urbană poate fi realizată într-un mod responsabil și inovator.

Aceste schimbări sunt nu doar un pas înainte către un viitor mai verde, ci și o măsură care îmbunătățește calitatea vieții locuitorilor săi.

Prin implementarea acestor soluții de mobilitate, Râmnicu Sărat se aliniază la standardele europene pentru un oraș modern și sustenabil.