Amenzile de circulație pot fi plătite direct de pe telefon. Cum trebuie să procedezi?

de Stiri Buzau Media
Amenzile de circulație pot fi plătite direct de pe telefon. Cum trebuie să procedezi?

Amenzile de circulație pot fi plătite direct de pe telefon. Cum trebuie să procedezi?Aplicația “Plătește Amenda” este singura facilitate din România care permite plata amenzii de circulație auto, prin card bancar, direct din telefon, informează auto.ro într-un document de presă publicat recent. Serviciul este disponibil, în prezent, doar în reședințele de județ din țară, precum și în cele 6 sectoare din București. Într-o fază următoare, serviciul va fi extins la nivelul întregii țări.

Potrivit art. 109 din Codului Rutier, contravenientul, cu excepția persoanei juridice, poate achita, în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contravenției, jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.

Amenzile de circulație se pot plăti:

  • la casieriile autorităților administrației publice locale ori a altor instituții publice abilitate să administreze veniturile publice locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază funcționează acestea, de cetățenia, domiciliul, sau de reședința contravenientului ori de locul săvârșirii contravenției;
  • la ghișeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României;
  • online, pe ghiseul.ro.

De-acum, însă, șoferii au posibilitatea să achite, oricând și oriunde s-ar afla, contravaloarea amenzii auto din aplicația Auto.ro, pe care și-o pot instala gratuit pe telefonul mobil.

Aplicația este extrem de utilă șoferilor care au amenzi de plătit și optează să plătească jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, fiindu-le mai ușor să se încadreaze în termenul de 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contravenției, deoarece o pot plăti de oriunde și la orice oră – se precizează în documentul de presă al Auto.ro.

Concret, procesul de plată a amenzii auto din aplicația de mobil Auto.ro este simplu și rapid: șoferii completează datele procesului verbal, achită amenda prin card bancar și primesc confirmarea, respectiv dovada plății, prin e-mail.

În plus, platforma oferă utilizatorului posibilitatea să aleagă localitatea de domiciliu (domiciliul fiscal) către care se va face plata.

Fiind în format electronic, dovada plății amenzii poate fi regăsită cu ușurință în caz de necesitate.

Tehnologia ne dă posibilitatea să accedem la servicii de plată mai avansate, care să răspundă adecvat stilului de viață tot mai alert și dinamic al utilizatorilor. Astfel, oferim șoferilor posibilitatea de a beneficia de un nou sistem de plată mobile. Implementarea plății amenzii din telefonul mobil vine în completarea serviciilor de plăți auto utilizate cu succes: Rovinieta, RCA, Parcare – a declarat Sergiu Gamureac, Director Executiv Auto.ro.

Tot prin această aplicație Auto.ro, șoferii își pot achiziționa rovinieta și asigurare RCA, dar pot, de asemenea, achita parcarea.

Mai mult chiar, cei care utilizează aplicația beneficiază și de oferte de la service-uri auto, la cerere, și de locații auto (benzinării, spaălătorii).

Serviciul de plată a amenzii de circulație este disponibil momentan în resedințele de județ din țară și în cele 6 sectoare din București. Totuși, într-o fază următoare, serviciul va fi extins la nivelul întregii țări.

Sursa: avocatnet.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns