Buzăul, la coada Top Forbes Best Cities 2016

de Stiri Buzau Media

1393420_643447822353213_1389515778_nPublicaţia Forbes a dat publicităţii ediţia din acest an a topului celor mai bune 40 de oraşe din România pentru afaceri în 2016 – Forbes Best Cities. Clasamentul, ajuns la ediţia a patra, reconfirmă declasarea Buzăului în rândul oraşelor propice afacerilor, municipiul Buzău fiind pe locul 37, după Botoșani.
Metodologia prin care au fost departajate oraşele: au fost analizate reşedinţele de judeţ, polii de business din fiecare unitate administrativă. Au fost luate în calcul zece criterii (Produsul Intern Brut pe judeţ, PIB-ul pe cap de locuitor, societăţile comerciale cu capital străin, câştigul salarial, şomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuinţe, unităţile de învăţământ).
După cum spuneam, Buzăul ocupă locul 37 în clasamentul din acest an, în coborâre față de ediţia de anul trecut când se regăsea pe locul 32. Realizatorii topului menţionează în cazul nostru că industriile principale rămân echipamente de cale ferată, componente auto, echipamente electrice și optice, agricultură, în timp ce companiile cu cele mai mari cifre de afaceri sunt Romcarbon (fabricarea produselor din material plastic), Avicola Buzău (creșterea păsărilor) și Greentech (reciclare).
De altfel, în Regiunea Sud-Est, din care facem parte, Galaţiul şi Constanţa sunt pe primele locuri, urmate de Tulcea – locul 26, Brăila – 31, Buzău – locul 37 şi Focşani (municipiul reşedinţă de judeţ în Vrancea) – locul 38.
La nivel naţional, clasamentul este condus de Timişoara, Cluj şi Bucureşti.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns