Buzăul va avea, cât de curând, 9 autobuze electrice

de Stiri Buzau Media

Buzoienii vor călători, în curând, cu autobuzele Trans Bus la un standard ridicat de confort și siguranță.

9 autobuze electrice și trei stații de încărcare ­ra­pidă, dar și 9 stații de încărcare lentă vor ajunge în curând la Buzău. O echipă a societății de transport în comun Transbus Buzău a plecat deja la fabrica din Ungaria, pentru a face recepția primelor autobuze.

Cele 9 autobuze achiziționate sunt marca BYD Europe, care aparține gigantului chinezesc BYD Group. Un autobuz are o lungime de 12 metri și va avea trei uși de acces, iar capacitatea unuia este de 35 de locuri pe scaune și 54 în picioare.

La începutul anului viitor, la Buzău vor mai sosi alte patru autobuze marca TEMSA, fabricate în Turcia și achiziționate, de asemenea, în cadrul unui contract finanțat din fonduri europene. Firma din Turcia s-a angajat să livreze două stații de încărcare rapidă, patru de încărcare lentă, dar și zece stații de transport SMART, ce vor fi amplasate pe Bulevardul Unirii.

Odată cu achiziția noilor autobuze, Trans Bus Buzău va demara noi investiții menite a moderniza transportul în comun din muncipiu: amplasarea unui dispecerat de transport și a unui centru de comandă, ce va integra centrul de comandă al întregului oraș, un sistem ticketing cu automate de eliberarea cardurilor de călătorie, sisteme de informare a călătorilor, dar și sisteme de supraveghere video în stații și autobuze.

Știri despre: