Buzoienii vor circula cu autobuze electrice din primăvara anului viitor

de Stiri Buzau Media

Cele 13 autobuze electrice achiziționate de Trans Bus Buzău vor începe să circule pe străzile orașului din primăvara anului 2022.

9 autobuze sunt marca BYD Europe, care aparține gigantului chinezesc BYD Group. Un astfel de autobuz are o lungime de 12 metri și va avea trei uși de acces, iar capacitatea unuia este de 35 de locuri pe scaune și 54 în picioare. Alte 4 autobuze sunt marca TEMSA, fabricate în Turcia și achiziționate, de asemenea, în cadrul unui contract finanțat din fonduri europene.

Cel mai probabil, primele autobuze electrice vor sosi la Buzău în preajma Paștelui.

Primăria Buzău nu se va mulțumi însă doar cu acest prim lot de autobuze electrice, de fabricație chinezească și turcească, ci va continua să găsească surse de finanțare pentru a achiziționa și transforma în viitor transportul în comun buzoian într-unul autobuze alimentate cu hidrogen, cu o autonomie mai mare decât cele electrice. Acestea ar fi cele mai potrivite pentru a asigura transportul pentru elevii și navetiștii din localitățile limitrofe, care învață sau lucrează la Buzău.

De asemenea municipalitatea s-a gândit și la buzoienii care au mașini electrice și va construi 8 stații electrice de încărcare pentru automobilele electrice. Două dintre ele vor fi amplasate pe Aleea Trandafirilor, una pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918”, două pe Bulevardul Unirii și Calea Eroilor, încă două pe Șoseaua Brăilei și una pe Șoseaua Spătaru.

 

Știri despre: