Ce nu ți-a spus nimeni despre aciditatea stomacului!

de Stiri Buzau Media

gastrita-remediiPutem lua oricâte suplimente de calciu sau antiacide dorim și consuma oricât de multă apă potabilă alcalină vrem în speranța că vom domoli aciditatea stomacului, însă nu vom ajunge la rezultatul dorit. Sau mai exact, nu pe termen lung, avertizează dr. Gabe Mirkin, medic specialist în alergologie și imunologie, medicină sportivă, pediatrie și imunologie pediatrică, profesor asociat la Hopkins Medical School și profesor asistent la Universitatea din Maryland. Medicul este autorul a peste 15 cărți de medicină sportivă și nutriție.

Stomacul nostru are o aciditate atât de mare încat nimic nu i-o poate schimba. Citricele, oțetul, acidul ascorbic sau folic nu influențează în niciun fel aciditatea din stomac, nu mai mult de câteva minute – spune dr. Mirkin.

Toate alimentele care părăsesc stomacul sunt acide. Când aceste alimente pătrund în intestine, secrețiile din pancreas neutralizează acizii din stomac. Prin urmare, nu contează ce mănânci, alimentele din stomac sunt acide, iar cele din intestine sunt alcaline, a explicat dr. Mirkin, potrivit adevarul.ro.

Modificarea dietei nu va putea modifica aciditatea niciunui organ al corpului, mai spune medicul. De altfel, adaugă acesta, schimbarea aciditătii din corp ar putea fi periculoasă și ne-ar putea îmbolnăvi. Promotorii dietei alcaline susțin că celulele canceroase nu pot trăi într-un mediu alcalin și au dreptate, explică medicul, însă nicio altă celulă nu poate. Reacțiile chimice din corp cu eliberare de energie sunt pornite de enzime care, ca să înceapă să funcționeze, au nevoie de un mediu acid. Gradul de aciditate sau alcalinitate este exprimat prin pH.

Dacă sângele își schimbă aciditatea sau alcalinitatea din oricare motiv, atunci organismul se mobilizează pentru a aduce pH-ul la normal pentru că altminteri enzimele nu funcționează, iar reacțiile chimice necesare nu pot avea loc în organism. De exemplu, a spus medicul, atunci când cineva își ține respirația, dioxidul de carbon se acumulează rapid în sânge, iar acesta devine acid. Ne simțim inconfortabil și căutăm să ne reluam respirația normală cât mai curând, în timp ce pH-ul revine și el la normal. Dacă rinichii sunt deteriorați și nu pot regla aciditatea din sânge reacțiile chimice sunt oprite, toxinele se acumulează în sânge și putem muri.

Anumite alimente pot lăsa în urma procesului de digestie resturi care pot transforma gradul de aciditate al urinei, însă urina este singurul fluid corporal care este influențat de alimente și suplimente acide sau alcaline. Aciditatea urinei este irelevantă atâta vreme cât aceasta e conținuta în vezica urinară și nu influențează în niciun fel pH-ul vreunei părți din organism.

Alimentele alcaline sunt fructele proaspete și legumele, iar cele acide sunt de origine animală. Atunci când mâncăm mai multe proteine decât avem nevoie, corpul nu poate înmagazina excesul de aminoacizi și îi convertește în acizi organici care ajung în sânge. Dar sângele nu devine acid pentru că în momentul în care proteinele sunt schimbate în acizi organici, calciul părăsește oasele pentru a neutraliza aciditatea și a menține pH-ul din sânge la nivelul normal. Din această cauză, mulți cercetători sunt de părere că proteinele în cantitate mare pot slăbi oasele și duce la apariția osteoporozei.

Așadar, dacă cineva va spune să cumpărați suplimente de calciu sau apă potabilă alcalină pentru a mai reduce din aciditatea existentă în corp este bine să vă vedeți de treabă, conchide medicul.

Sursa: caplimpede.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns