Concurență acerbă pentru posturile de directori din școlile buzoiene

de Stiri Buzau Media

Luptă acerbă pentru posturile de director de școală din județul Buzău, cu câteva zile înainte de ultima etapă a concursului organizat pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ.

Cei 157 de candidați care se luptă pentru funcțiile de conducere au putut selecta mai multe școli unde vor să fie directori, motiv pentru care, în acest moment, sunt înregistrate peste 300 de candidaturi. Concurența cea mai mare se înregistrează la cele mai cunoscute școli din municipiu, în timp ce alte unități nu au nici măcar un candidat pentru postul de director.

Dacă unii candidați s-au înscris pentru un singur post, alții au optat pentru funcțiile din mai multe unități, urmând să se decidă ulterior, în funcție de rezultatele concursului. Majoritatea școlilor mari au câte 2 candidați pe post, însă sunt și excepții. Școli precum Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, Liceul de Arte „Margareta Sterian” sau Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele au câte 3 candidați pe posturile de director.

Cea mai acerbă luptă este la Școala Nr. 11 din muncipiul Buzău, unde sunt 4 candidați pe postul de director și 5 candidați pe postul de director adjunct. Și la Colegiul Pedagogic sunt înscriși 5 candidați pe postul de director adjunct.

Ultima etapă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ, interviul, se va organiza în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie.

Știri despre: ,