Copilul tău se uită prea mult la televizor? Iată ce poți face

de Stiri Buzau Media
Social^Copilul tău se uită prea mult la televizor^Iată ce poți face

Social^Copilul tău se uită prea mult la televizor^Iată ce poți faceDacă un copil petrece mai mult de două ore pe zi în fața televizorului, înseamnă că e prea mult. Pentru a evita ca televizorul să se transforme într-o dependență și pentru a-l îndrepta spre activități creative și sănătoase, vă recomandăm câteva sfaturi utile:

1 Aprinde televizorul doar atunci când cineva dorește să se uite. În restul timpului, ține-l închis!

Copilul se va obișnui în timp că televizorul se deschide doar atunci când este ceva cu adevărat interesant de urmărit și va învăța, de la tine, să-și organizeze programul și să-și includă singur alte activități.

2 Programează televizorul să se închidă singur

Astfel, copilul nu se va supăra pe tine că l-ai întrerupt când „era mai frumos” sau „mai interesant”.

3 Respectă programele alese împreună cu copilul tău

Deschide televizorul cu câteva minute înainte ca emisiunea aleasă de el să înceapă. Iar în momentul în care s-a terminat, închide televizorul la loc.

4 Înregistrează programele

Astfel, copilul poate merge afară, ori spre alte activități (cursuri de înot, de dans, de pictură etc). Iar odată ajunși acasă, vă puteți uita împreună la înregistrare.

5 Nu folosi televizorul pentru relaxare

În loc, citește o carte împreună cu copilul! Astfel, vă dedicați unei activități creative, care pune și imaginația la treabă. Iar copilul învață de la tine să-i placă să citească – cititul este o provocare cu care se confruntă foarte mulți părinți.

6 Explică-i copilului faptul că nu tot ceea ce este la televizor este și bun

Tocmai de aceea, trebuie sa faceți o selecție și să alegeți ceea ce este relevant. În funcție de vârsta lui, îi poți explica faptul că trebuie să aleagă și singur ceea ce merită atenția lui.

Sursa: centruldeparenting.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns