Doar o treime dintre elevii buzoieni, în online

de Stiri Buzau Media

De astăzi, aproape o treime din unitățile de învățământ din județul Buzău vor funcționa, cel puțin o săptămână, în online.

Printre acestea se numără și toate școlile din municipiul Buzău, decizia având la bază rata de incidență mare înregistrată la nivelul orașului, dar și faptul că spitalele sunt sufocate de cazurile de COVID.

În  judeţul Buzău, procentul de imunizare a cadrelor didactice este de 61,69 la sută, iar în 5 unităţi de învăţământ, sunt imunizaţi toţi angajaţii. Este vorba despre școlile din Murgești, Mărgăritești, Școala postliceală sanitară din Buzău,  dar și Gradinița Orizont din Râmnicu Sărat. De asemenea, în multe școli, mai ales din mediul urban, dar și din rural, rata de vaccinare este de peste 60 la sută.

Pe de altă parte, în comuna Chiliile, rata de vaccinare a angajaților din școală este 0 iar copiii rămân în online până ce cadrele didactice vor decide să se imunizeze.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Buzău spun că o decizie în privință funcționării școlilor din județ, de săptămâna viitoare, va fi luată vineri, atunci când se vor actualiza scenariile conform ratei de incidență, de vaccinare și a evenimentelor de pe parcursul acestei săptămâni.

 

 

 

Știri despre: ,