Sume generoase pentru modernizarea școlilor și grădinițelor din Buzău

de Stiri Buzau Media

Sume extrem de generoase au fost alocate, prin bugetul din acest an al municipiului Buzău, pentru unitățile de învățământ din oraș.

Doar în prima jumătate a anului, municipalitatea va aloca 9 milioane de lei, pentru 31 de școli și grădinițe din municipiu. Cu acești bani vor fi realizate lucrări de îmbunătățire a infrastructurii clădirilor, de refacere a fațadelor, extindere a spațiilor de funcționare, dar și de amenajare a de noi terenuri de sport.

Totodată, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Primăria Buzău și-a propus să doteze cu mobilier nou și cu echipamente IT de ultimă generație toate unitățile de învățământ.

Pe lângă proiectele de infrastructură, Primăria Buzău va aloca, separat, un buget, pe tot parcursul anului 2022, pentru accesul elevilor la numeroase proiecte educaționale.

De pe lista unităților de învățământ care vor beneficia de modernizări lipsesc cinci unități de învățământ. Este vorba despre Școala Gimnazială Căpitan ”Aviator Mircea T. Bădulescu”,Școala Gimanazială General Grigore Baștan, Grădina cu Program prelungit 1, Seminarul Teologic, Școala Gimnazială numărul 7 și Școala Gimnazială ”PH Zangopol”. Autoritățile buzoiene precizează că școlile și grădinițele, care nu vor beneficia de bani, în prima parte a acestui an, au primit finanțare anul trecut, ori nu au urgențe de rezolvat.