Doctoria neștiută din sucul de sfeclă roșie

de Stiri Buzau Media

suc-de-sfeclaO cană de suc de sfeclă pe zi este suficientă pentru a reduce riscul de complicaţii la persoanele cu tensiune arterială crescută. Dacă beţi zilnic o cană de suc de sfeclă, va veţi asigura o sănătate de fier toată viaţă. Consumat regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arterială. Sucul de sfeclă conţine nitraţi anorganici, aceşti compuşi putând fi găsiţi în salată verde şi varză. În organism, se transformă în oxid nitric, care relaxează şi dilată vasele de sânge, ceea ce duce la o reducere a presiunii.

Sfeclă roşie are efecte terapeutice puternice împotriva multor afecţiuni.

Consumul de sfeclă roşie este recomandat femeilor atunci când sunt în menopauza, pentru că este o sursă bogată de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitraţi naturali şi sodiu.

Bolile în tratamentul cărora este folosită sfeclă roşie.

  1. Rinichi, ficat, vezica biliară şi splină – în boli asociate cu aceste organisme trebuie să ştiţi că sfeclă roşie ajută organismul să lupte împotriva lor, deoarece este numărul 1 când vine vorba de purificare. În acest scop, aveţi posibilitatea să beţi suc de sfeclă roşie combinat cu suc de lămâie şi suc de sfeclă proaspăt stors cu suc de morcovi. Este important să luaţi aceste poţiuni în cantitate de 50 ml şi lent, pentru a ajunge la un nivel de 250 de mililitri.
  2. Detoxifiere – sucul de sfeclă roşie conţine colină şi prezenţa ei ajută în mod eficient organismul pentru a curată toate toxinele, nu doar din ficat, dar şi din întregul corp. Experţii recomandă acest suc pentru fiecare persoană care doreşte să-şi purifice sângele de toxinele dăunătoare.
  3. Hipertensiune – în cazul în care tensiunea arterială este anormală, este recomandat să se consume sfeclă zilnic, astfel încât această să rămână stabilă. Puteţi utiliza legumă pentru a ridică tensiunea arterială, sau să o scadă.
  4. Cancer – sfeclă roşie conţine aminoacidul numit betaină, şi este foarte util în prevenirea cancerului. Dacă mâncaţi de multe ori această legumă delicioasă, va împiedică organismul dumneavoastră să se îmbolnăvească de cancer de stomac, colon, creier şi plămâni, deoarece previne compuşii cancerigeni.
  5. Guţă – sfeclă roşie este cunoscută pentru abilităţile curative, de aceea este recomandată pentru această boală.
  6. Varice – pentru a preveni venele varicoase, consumaţi mai multă sfeclă roşie, deoarece are capacitatea uimitoare de elasticitate. Sucul de legume proaspăt stors are mult magneziu şi previne formarea cheagurilor de sânge în organism.
  7. Colesterol – sfeclă roşie conţine de saponine, care se ocupă cu succes de reducerea colesterolului ridicat în sânge.
  8. Tiroidă – în sfeclă roşie se găseşte un conţinut ridicat de iod, de asta este recomandat consumul ei de către persoanele cu boli tiroidiene.
  9. Obezitatea – această este o legumă dietetică, deoarece în 100 de grame se găseşte doar 44 de calorii. Experţii recomandă consumul sau, deoarece va contribui la creşterea metabolismul şi corpul dvs va arde excesul de grăsime.

Surse: bewomen.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns