Elevii buzoieni vor intra mai greu în online, în semestrul doi

de Stiri Buzau Media

De astăzi, odată cu debutul semestrului al II-lea, elevii și copiii de grădiniță din județul Buzău vor veni fizic în unitățile de învățământ, cu excepția celor care sunt deja în online, ca urmare a confirmărilor primite în primele două săptămâni, de după vacanța de iarnă. Este vorba despre 30 de clase din județ aflate în online și care își vor continua cursurile așa timp de 7 zile din momentul în care au suspendat activitatea.

De asemenea, de acum încolo, elevii buzoieni vor trece în online, doar când gradul de ocupare paturilor de spital pentru pacienții COVID atinge 75%. În prezent, în Buzău nu este însă acest risc, pentru că multe dintre paturile din unitățile medicale care tratează pacienții COVID sunt încă neocupate.

Vineri, în Spitalul Județean Buzău erau ocupate 34 din cele 95 destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2, la Spitalul de la Râmnicu Sărat, erau ocupate 13 din cele 67 de paturi, în timp ce la spitalele din Smeeni și Nehoiu nu este internat niciun pacient COVID. În aceste două spitale sunt amenajate 40 de paturi.