Aproape 230 de elevii buzoieni vor primi bani pentru transportul către școli!

de Stiri Buzau Media

Și în acest elevii din județul Buzău care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu şi nu beneficiază de existenţa unui serviciu de transport public, vor primi bani pentru decontarea transportului de acasă către școală, dar și de la unitatea în care învață, către casă.

Acestea sume sunt decontate de către Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Buzău și diferă în funcţie de distanţa până la care elevul va trebui să se deplaseze către școală.

De asemenea, valoarea sumelor de care beneficiază elevii buzoieni pentru naveta către școală sunt stabilite de către Consiliul Judeţean, pe baza costului mediu pentru fiecare kilometru parcurs.

Astfel, în acest an, elevii, din județul Buzău, care fac naveta vor primi, pentru decontarea transportului, sume între aproape 7 lei și 12 lei pe zi, ei având de parcurs între 25 și 50 de kilometri.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Şcolar Buzău, de suma forfetară pentru transport vor beneficia, în acest an, în jur de 230 de elevi din județ.