Elevii din municipiul Buzău, invitați la lectură

de Stiri Buzau Media

20.000 de elevi din municipiul Buzău, din clasele III-XI, vor beneficia de câte un pachet cu patru cărţi, în cadrul programului de încurajare a lecturii „Buzăul citeşte”, aprobat, ieri, de Consiliul Local Municipal. Acest program a fost propus de consilierii PSD, în cadrul unui amendament la proiectul de buget al municipiului Buzău pe anul 2021.

Concret, programul „Buzăul citeşte” presupune acordarea unui pachet de patru cărţi elevilor, două din programa şcolară şi două din lecturile apreciate de copii, titlurile fiind stabilite de experţi, cu acordul Ministerului Educaţiei. Copiii vor primi şi jurnale de lectură, pe care vor trebui să le completeze după ce au citit cărţile. De asemenea, proiectul va presupune şi alte activităţi care în final să-i determine pe copii să citească de plăcere.

Costurile acestui proiect se ridică la aproximativ 800.000 de lei, sumă care va fi obținută parţial din bugetul alocat Culturii de către Consiliul Local Municipal Buzău şi din sumele prevăzute pentru organizarea Târgului Drăgăica.

Demarerea unui astfel de program în muncipiul Buzău este cu atât mai necesar cu cât datele arată că elevii din România sunt codașii Europei în ceea ce privește noțiunile învățate prin citit. La testele Pisa, elevii români au fost pe ultimul loc la capitolul citire, 42% dintre copii fiind analfabeți funcţionali, adică citesc, dar nu înţeleg ce citesc. De asemenea, 69% dintre români nu au citit niciodată o carte.

Știri despre: ,