Evaluare Națională 2015. Matematică

de Stiri Buzau Media
matematica

matematica

Aproximativ 180 000 de absolvenți ai claselor a VIII-a susțin astăzi examenul la matematică, cea de-a doua și  totodată ultima etapă din Evaluarea Națională 2015.

Examenul se va desfășura timp de două ore, in intervalul orar 9.00 – 11.00 Elevii sunt obligați să fie prezenți în clasă începând cu ora 8.30. Conform regulamentului, pentru susținerea examenului, elevii vor folosi doar pastă și cerneală albastră, creion negru și instrumente pentru desen. Sunt interzise folosirea mijloacelor de calcul electronice.

Corectarea va fi făcută separat, în săli diferite, de către doi profesori . Dacă, prin notare, rezultă o diferență de maxim un punct, se face o medie aritmetică a notelor, fără a se rotunji media. În cazul în care diferența dintre note depășește un punct, lucrarea se va recorecta de o altă comisie, compusă tot din doi profesori, alții decât cei care au corectat inițial.

Supravegherea va fi asigurată de către doi profesori  pentru fiecare clasă, specializați în materii diferite de cea la care se susține examenul. Suplimentar și obligatoriu, va fi asigurată și supravegherea audio-video, atât în sălile de curs, unde se desfășoară examenele, cât și în cele în care se corectează și depozitează lucrările.

Elevii nu au voie să comunice între ei, cu exteriorul sau să copieze. Se pedepsește cu eliminarea din proba respectivă și notarea lucrării cu 1, inclusiv tentativa de fraudă.  În aceste situații, comisia de supraveghere va verifica toate mijloacele de supraveghere audio-video, nu doar prin sondaj, cum prevede regulamentul.

Rezultatul examenului de Evaluare Națională se va afișa vineri. În aceeași zi se pot depune contestații la notarea lucrărilor. In perioada 27-29 iunie se vor rezolva contestațiile, urmând ca pe 30 iunie să fie afișate rezultetele finale.

Ponderea mediei de la acest examen este de 75% din media totală de admitere la licee, restul de 25% fiind dat de media generală din gimnaziu.

Subiectele și baremul la disciplina Matematică, din cadrul examenului de Evaluare Națională 2015, vor fi afișate pe edu.ro, începând cu ora 15.00

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns