Expoziție de ouă încondeiate la Buzău

de Stiri Buzau Media

În preajma sărbătorilor de Paști, Muzeul Județean de Istorie Buzău îi invită pe toți iubitorii de artă și tradiții la o inedită expoziție de ouă încondeiate.

Expoziția „Arta încondeierii ouălor în zona etnografică a Buzăului”, organizată de Muzeul Județean în parteneriat cu Muzeul Dunării de Jos din municipiul Călărași, va fi găzduită de Muzeul de Etnografie “Vergu Mănăilă”, din muncipiul Buzău, începând cu 29 aprilie. Vizitatorii vor putea admira ouă încondeiate din zona etnografică a Buzăului, precum și 30 de motive ornamentale folosite pentru decorarea ouălor. Motivele decorative provin de pe ouă încondeiate din localitatea Lopătari și vor fi dezvăluite într-un mod inedit, prin utilizarea tehnologiei 3D.

De asemenea, pentru păstrarea și promovarea tradiției încondeierii ouălor, în perioada 24-25 aprilie, vor fi organizate și două ateliere. În cadrul acestora, participanții vor afla informații despre datina și tehnica încondeierii ouălor și despre motivele ornamentale folosite pentru decorarea acestora în zona etnografică a Buzăului. Participanții vor avea ocazia să  încondeieze ouă prin metoda tradițională, folosind ceara și condeiul.