Ghiveci calugăresc, o mâncare perfectă pentru postul Paștelui

de Stiri Buzau Media

ghiveci-calugarescGhiveciul călugăresc conține o mulțime de legume, ceea ce îl transformă într-un preparat gustos și nutritiv, potrivit pentru Postul Paștelui.Și nu numai!

Ingrediente
3 cartofi de mărime potrivită
2 morcovi
2 ardei grași
1 dovlecel
o jumătate de conopidă
o jumătate varză
o mână de fasole verde
o țelină
2 cepe
4 roșii potrivite
o linguriță de pastă de tomate sau 2 linguri de bulion
2 linguri de pătrunjel verde tocat
2 linguri de ulei
sare dupa gust.

Mod de preparare (sursa: sanatate.bzi.ro)
Legumele se spală, se curață de coajă (cartofii, țelina, morcovii, dovlecelul) și se taie în cuburi mici. Varza se taie fideluță, conopida se rupe în buchetele, iar fasolea verde se taie în bucăți de 2-3 cm. Cepele se curăță și se călesc în ulei, se adaugă legumele și ardeii tăiați bucățele, se pune sare și se stinge cu apă și bulion sau pastă de tomate.

Roșiile, tăiate cuburi, se pun deasupra, împreună cu jumătate din verdeața tocată. Apoi vasul se pune la cuptor, la foc potrivit și se lasă o oră. Când este aproape gata, se presară pătrunjel verde și pasta de tomate.

Sursa: ampress.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns