Iohannis a atacat la CCR legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților

de Stiri Buzau Media
Președintele Klaus Iohannis a atacat miercuri la Curtea Constituțională legea care condiționează educația sexuală în școală de acceptul părinților, potrivit G4Media.ro. Inițiativa PSD și PNL prin care predarea educației sexuale în școli este eliminată, fiind înlocuită cu ”educație sanitară” pentru care este nevoie de acordul expres al părinților, a fost adoptată de Parlament în 3 iunie.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a făcut apel atunci la deputaţii PSD şi PNL „să nu blocheze” predarea educaţiei sexuale în şcoli, în contextul în care România este ţara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa. Solicitarea s-a a fost însă ignorată de celelalte partide.

În sesizarea sa, președintele arată între altele că deputații au adoptat modificări care au obiect de reglementare complet diferit față de cel avut în vedere de inițiator, că nu au fost procedurile și atribuțiile fiecărei camere a Parlamentului, iar teminologia folosită (educația sanitară) produce confuzie, iar unele norme nou introduse sunt lipsite de claritate. În plus, unele prevederi introduse prin amendament au determinat o “reglementare contradictorie, incoerentă și ininteligibilă”, se arată în sesizare.