Victor Ponta: Numărul de testări a fost o decizie politică

de Stiri Buzau Media

Președintele Pro România, Victor Ponta, a spus miercuri seară că numărul testelor a fost o decizie politică, pentru a justifica anumite măsuri. „Dacă lucrurile merg bine, e meritul Guvernului, dacă merg rău, e din cauza românilor”, a spus el.

Victor Ponta a spus că Guvernul a gestionat prost situația: „Problema este următoarea. Dacă s-au luat toate măsurile, conform solicitării Guvernului. Atenție, nicio măsură cerută de Guvern nu a picat în Parlament, PSD a votat cu PNL tot timpul. S-au luat măsurile și de restricții și de relaxare, dacă lucrurile merg bine, e meritul Guvernului, dacă merg rău, e din cauza românilor. Nu pot să fiu de acord”.

Întrebat cum se face că până la un punct numărul cazurilor era în scădere, iar după relaxare cazurile au început să crească, președintele Pro România a spus că este vorba despre modul de testare.

„La un moment dat au fost 4.000 de teste pe zi… e o ajustare, odată facem 12.000 de teste, odată facem 4.000. Când vrem să spune că e rău, e rău, când vrem zicem că e bine, e bine. Acuzația aici e că numărul de testări a fost o decizie politică, azi testăm mai puțin, mâine mai mult. Pentru că tehnic n-ai de ce să scazi de la o zi la alta numărul de testări. Am cifrele”, a adăugat Ponta.

La observația că în weekend-uri se fac de obicei mai puține testări, el a răspuns: „Nu știam că virusul pleacă în weekend”.

„Situația a degenerat de fiecare dată când au apărut cazuri speciale, fie că e vorba de Suceava, fie că e vorba de cei duși la muncă în străinătate, fie că e vorba de cei ținuți la granițe. Țin de proasta organizare. Avem mii de români plecați la muncă infectați, abia acum aflăm despre ei”, a completat el, întrebat despre legăturile dintre cele două evenimente.