Masa de Paște a buzoienilor, scumpă, dar și delicioasă

de Stiri Buzau Media

Spre deosebire de anul trecut, când au sărbătorit Paștele, mai mult în casă, sub spectrul unei boli despre care nu se știa mai nimic, în acest an, buzoienii au luat cu asalt piețele și magazinele, iar mulți nu s-au uitat la bani.

Vedeta cumpărăturilor a fost carnea de miel, care deși a fost mult mai scumpă decât în alți ani, a fost la mare căutare. Dacă unii au fost mai comozi și au cumpărat miel din magazine, chiar și cu 40 de lei kilogramul, alți buzoieni au preferat gospodăriile țărănești, unde prețurile au fost cu aproape 10 lei mai mici.

Foarte căutate au fost și restul bucatelor tradiționale, iar mare priză la pofticioși au avut preparatele gătite după rețete tradiționale, cu ingrediente naturale de la producători locali. La acești producători și prețurile au fost pe măsură. Spre exemplu, buzoienii au putut cumpăra drob de miel cu 36 de lei kilogramul, dar și cozonac și pască, cele mai căutate dulciuri pentru masa de Paște. Un kilogram de cozonac țărănesc și cel de pască cu brânză din belșug s-a vândut cu 55 de lei.

Pentru a diversifica masa de Paște, producătorii buzoieni au pregătit și un platou cu prăjituri tradiționale care s-au vândut cu 85 de lei kilogramul.

Punând la socoteală și ouăle, din gospodăriile țărănești, care s-au vîndut cu 1,2 lei bucata, pentru masa de Paște (care cuprinde produse tradiționale pentru această sărbătoare, ouă, cozonac, pască, prăjituri, drobul de miel și alte preparate pentru micul dejun) o familie de 4 persoane a scos din buzunar aproape o mie de lei.

Știri despre: , , ,