Patronii buzoieni aduc tot mai mulți muncitori străini

de Stiri Buzau Media

În lipsă de forță de muncă, patronii din Buzău aduc tot mai mulți muncitori din străinătate. Dovadă că, în 2021, Biroul pentru Imigrări al judeţului a primit nu mai puțin de 1.034 de cereri pentru eliberarea avizelor de muncă, adică de aproape opt ori mai multe decât în 2020, când au fost înregistrate doar 134 de astfel de solicitări din partea patronilor.

Cei mai mulți străini veniți la Buzău muncesc în construcții și restaurant și au fost aduși din India, China, Turcia și Nepal. Acestora li se alătură și alți muncitori veniți din țările Unniunii Europene, cum ar fi Italia, Franța, Germania și Bulgaria, numărul celor din țările europene fiind de 333, și acesta în creștere față de 2020 cu circa 20 de persoane.

Importul de forță de muncă este oarecum paradoxal având în vedere că un muncitor străin, adus din Nepal, Pakistan, costă cu aproape 25-30% mai mult decât un muncitor român De exemplu, în construcții, un muncitor străin venit la Buzău primește de la 700 până la chiar o mie de euro, dacă este calificat.

Știri despre: ,