Peste jumătate dintre români nu au şi nu vor să-şi facă asigurare privată de sănătate

de Stiri Buzau Media

Mai mult de 50% dintre români nu dețin şi nici nu și-au propus să încheie o asigurare privată de sănătate, potrivit unui sondaj realizat în vederea unei campanii naţionale de informare.

Deasemenea, doar doi din zece români care nu au asigurare privată de sănătate vor să-şi facă una în următoarea jumătate de an.

Două treimi dintre respondenți au declarat că ar fi dispuși să aloce o sumă lunară pentru servicii medicale private: 29% dintre aceștia au spus că ar aloca între 50 – 100 de lei, 16%, sub 50 de lei, 14%, între 100 – 300 de lei, iar 5%, peste 300 de lei.

Aproape jumătate, respectiv 48% dintre participanții la studiu au declarat că nu îşi fac, o dată pe an, un set complet de analize, 30% dintre aceștia invocând lipsa de timp, 18% procedura greoaie din spitale, în timp ce 13% consideră că nu au nevoie de analize deoarece sunt sănătoşi.

Dacă au anumite simptome medicale, 7 români din 10 (69%) caută pe internet informaţii despre ce boală ar putea indica acestea.

În urma căutărilor, 48% au declarat că s-au dus la medic, 22% au optat pentru tratamente naturiste, 13% au luat medicamente pe cont propriu, în timp ce 17% nu au luat nicio măsură.

Totodată, 81% dintre participanţii la sondaj au declarat că iau din când în când medicamente fără recomandarea medicului, însă doar pentru afecţiuni uşoare ca răceli, indigestii sau dureri de cap.

Alți 14% dintre respondenți au declarat că nu fac niciodată acest lucru.

Mai mult de jumătate dintre participanții la sondaj, respectiv 53%, au spus că nu cunosc diferenţa

Știri despre: ,