Primăria Buzău într-o situație fără precedent. Ce se întâmplă din cauza datoriilor acumulate?

de Stiri Buzau Media

primaria-buzauIeri, municipalitatea ar fi trebuit să confere titlurile de „Cetăţean de Onoare al municipiului Buzău” şi „Omul Anului 2015” însă evenimentul a fost amânat până la o dată necunoscută. Decizia a fost impusă de faptul că autoritățile locale au ajuns în imposibilitatea de a susține finanțări ale unor activități culturale sau sportive, din cauza arieratelor și datoriilor acumulate. O ordonanță de urgență a guvernului tehnocrat obligă administrațiile locale să-și stingă toate restanțele înainte să încheie noi angajamente financiare.

Conducerea Primăriei a anunțat pe site-ul propriu că sistează finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale și sportive, până când vor fi stinse toate datoriile.

Comisiile pentru evaluarea proiectelor privind finanţarea nerambursabilă din bugetul municipiului Buzău, constatând că ordonatorii de credite nu pot face noi angajamente legale şi pe cale de consecinţă comisiile rămân fără obiectul de activitate, au suspendat lucrările până după data stingerii plăţilor restante înregistrate, dată la care au recomandat organizarea unor noi sesiuni de selecţie – se arată în mesaj.

Potrivit Serviciului Buget, Evidenţă Venituri şi Cheltuieli din cadrul Direcţiei Economice, la data de 30 aprilie 2016 se înregistrează plăţi restante şi arierate şi, conform prevederilor art. 14, alin. (8) din Legea nr. 273 din 29 iunie 2006 actualizată privind finanţele publice locale, ordonatorii de credite au obligaţia ca în execuţia bugetelor locale să asigure achitarea plăţilor restante existente în momentul elaborării bugetului local, precum şi a plăţilor restante rezultate în cursul anului curent.

Rămân astfel fără finanțare, cluburi cu rezultate deosebite precum Handbal Municipal sau Stejarii, echipă campioană la rugby. În cazul în care nu se va găsi o soluţie, urmează o perioadă foarte grea din punct de vedere financiar, chiar dacă rezultatele lor sunt unele excelente. Evenimente culturale precum Bienala Ion Andreescu au de asemenea de suferit.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns