Proiectul internaţional de promovare a zonelor rurale prin învăţământul profesional, implementat în România de Colegiul Economic Buzău, o nouă întâlnire în Suedia

de Stiri Buzau Media

IMG_0240Proiectul internaţional “IBRAVE- Îmbunătăţirea brandingului zonelor rurale prin învăţământul profesional”, implementat  în România de Colegiul Economic Buzău, a ajuns la cea de-a patra întâlnire. De dată această, cei opt parteneri au lucrat împreună la Tranemo/Suedia, în intervalul 18 – 21 mai.

Printre subiectele regăsite pe ordinea de zi s-au numărat: prezentarea de exemple de bună practică în ceea ce priveşte construirea unei identităţi pentru o localitate şi promovarea acesteia, prezentarea broşurii cu exemple de bună practică în ceea ce priveşte promovarea unor zone rurale rezultată în urma derulării proiectului, prezentarea unor modalităţi de lucru  sustenabile ce pot fi utilizate în promovarea zonelor. Întâlnirile de lucru au presupus vizitarea mai multor obiective din comuna Tranemo ca exemple de bună practică.

„Am vizitat clădirea consiliului local Tranemo unde am fost întâmpinaţi de preşedintele Consiliului Local Crister Persson şi de directoarea executivă a Consiliului Local Annika Hedvall care ne-au vorbit despre “modelul suedez” de dezvoltare a unei comunităţi.

Am vizitat apoi muzeul sticlei Glasets Huts/ Limmared (unicul loc din lume unde se produc sticlele pentru vodka Absolut), construit de locuitori prin voluntariat. Muzeul cuprinde un restaurant, o sala dedicată demonstraţiilor cu privire la confecţionarea sticlei, un spaţiu muzeal şi spaţii dedicate conferinţelor. Totul este pus în mişcare de 8 angajaţi şi de 147 de voluntari.

Am intrat în contact şi cu câteva iniţiative private: Torpa Stone Castle( unde ghidajul a fost realizat de o doamna îmbrăcată în costum medieval) şi  Hofsnas Herrgard ( restaurant care a înfiinţat şi un magazine de vânzare a produselor locale care se bucură de mare atracţie.

Am urmărit prezentări interesante: Brandingul Suediei de vest( Ann Charlotte Carlsson), “When it stopped raining în Boras”( Anders Kihl) şi “ Procesul de dezvoltare a unei strategii de promovare a zonei Tranemo- Svenljunga”( Manda Shilleras).

Toate informaţiile obţinute din acest proiect constituie surse de inspiraţie pentru proiectul elevii şi profesorii noştri.

Vom continuă acţiunea de promovare a zonelor rurale din judeţul nostru, acţiune care a avut până acum rezultate notabile: expoziţia de fotografie de la Centrul Cultural marghiloman din luna februarie, lansarea revistei “Cheia succesului în afaceri” cu interviuri ale agenţilor economici din zona, participarea elevilor cu materiale promoţionale la Târgul Naţional de Turism Bucureşti în luna februarie. Ne dorim să avem alături de noi un număr cât mai mare de reprezentanţi ai comunităţilor locale atunci când vom lansa broşură cu exemple de bună practică”, precizează reprezentanții Colegiului Economic într-un comunicat de presă.

Proiectul   “IBRAVE este finanţat în cadrul programului Erasmus + al Comisiei Europene, pe perioada 2014-2016. Profesorii care au reprezentat Colegiul Economic Buzău în Danemarca sunt Cătălina Postovei şi Cristina Drugă. Instituţiile partenere ale acestui proiect sunt: Primăria oraşului Ceutí/ Spania, Tranemo Kommun/ Suedia, Lemvig Kommune/ Danemarca, Colegiul Economic Buzău/România, Vzw Midwest Development/ Belgia, Ekonomska Skola Bracă Rădic/ Croaţia, Exesios/ Marea Britanie, Universitatea Almería/ Spania.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns