Rezultate foarte bune la Definitivat, după soluţionarea contestaţiilor

de Stiri Buzau Media

 

Rezultate foarte bune obţinute de profesorii buzoieni care au susţinut examenul de definitivat. După soluţionarea contestaţiilor, procentul de promovare este de 78%, o creştere cu 0,9%, comparativ cu rezultatele iniţiale. După evaluarea contestaţiilor, depuse de 19 candidaţi, unul a reuşit să obţină o medie mai mare de 8.

Astfel, judeţul Buzău a înregistrat la examenul pentru definitivare în învăţământ, o rată finală de promovare cu aproape patru procente peste media naţională. De asemenea, 6 cadre didactice buzoiene au primit nota 10.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 117 candidaţi. Dintre aceştia, 8 candidaţi s-au retras. Astfel, din totalul celor 109 candidaţi cu lucrări evaluate iniţial, în urma soluţionării contestaţiilor, 85 de candidaţi au obţinut note cuprinse între 8 şi 10.

Conform legii, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Cadrele didactice care au promovat acest examen au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

 

 

Știri despre: ,