Note rușinoase pentru dascălii buzoieni la Titularizare

de Stiri Buzau Media

 

Rezultate rușinoase obținute de dascălii buzoieni la examenul de titularizare din acest an. Ca și în restul țării, foarte mulți candidați au luat note de 2, 3 și 4, dar au fost și dascăli ale căror lucrări au fost notate sub 2. Spre exemplu, un candidat a obținut 1, 75 la Religie, altul a luat 1. 80 la Economie, iar un dascăl din Buda a fost notat cu 1. 50 la o catedră de Chimie.

În schimb, un singur candidat a reușit performanța de a fi notat cu 10, dar acesta nu este din Buzău.  Este vorba despre Alexandra Gabriela Munteanu din Amara, județul Ialomița, care a susținut examenul, la Buzău, la Psihopedagogie Specială.

Examenul de Titularizare continuă să fie o sperietoare pentru mulți dintre dascălii buzoieni care doresc un post în educație. Dovadă nu doar notele extrem de mici, ci și numărul mare al celor care au absentat din sălile de examen, dar și al celor care s-au retras de la proba scrisă, după ce au văzut subiectele.

Potrivit oficialilor Inspectoratului Școlar Buzău, din cei peste 500 de dascăli înscriși la Titularizare, 133 de candidați au absentat de la proba scrisă. Alți 63 de buzoieni au decis să renunțe la examen, după ce au primit subiectele. În cele din urmă, la proba scrisă a examenului de Titularizare au participat numai 331 de candidați,

Contestaţiile pot fi depuse la sediul Inspectoratului Școlar Buzău sau se transmit prin mail astăzi până la ora 21:00, dar și mâine, până la ora 12.00. Rezultatele finale se afişează în data de 3 august la sediul Inspectoratului Școlar şi pe site-ul dedicat examenului de Titularizare.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5. Proba practică şi inspecţia la clasă au fost eliminate pentru anul în curs.

 

 

Știri despre: ,