Medii mici de admitere la liceele buzoiene

de Stiri Buzau Media

Zeci de locuri au rămas libere la liceele din județul Buzău, după prima etapă de repartizare computerizată. Potrivit situației publicate, sâmbătă, 24 iulie, pe site-ul Ministerului Educației, absolvenții clasei a VIII-a din județ au avut medii de admitere mult mai mici față de cele de anul trecut. 

Ca și în anii trecuți, Colegiul Hasdeu are cele mai mari medii. La specializarea Matematică Informatică Bilingv, ultima medie de admitere a fost 9,40, iar la Filologie, ultimul elev admis a avut media 8,74.

În schimb, liceele tehnologice au înregistrat cele mai mici medii de admitere. Unii elevi au fost repartizați în aceste unități cu medii de 3 sau 4. Astfel de medii rușinoase au fost, însă, și la liceele teoretice. De exemplu, un elev cu media 3,07 a prins un loc la Liceul Teoretic Pogoanele, iar unul cu 2,89 a fost admis la Liceul Teoretic Nehoiu, specializarea Matematică Informatică.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie, elevii vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

Elevii care nu au fost repartizați la licee în prima etapă vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere.

 

Știri despre: ,