Surprize neplăcute, la Buzău, după rezolvarea contestațiilor la Evaluarea Națională

de Stiri Buzau Media

Zeci de elevi din județul Buzău au avut surprize neplăcute, după rezolvarea contestațiilor la examenul de Evaluare Națională. Nu mai puțin de 88 de elevi, din cei 562 care au cerut să le fie reverificate lucrările, au primit note mai mici. Cei mai mulți, 53, s-au ales cu note mai mici la matematică, în timp ce 35 de copii au primit după contestație, rezultate mai mici la limba și literatura română.

Au fost însă și elevi bucuroși, deoarece au reușit să promoveze după recorectarea lucrărilor. Este cazul a trei dintre absolvenții de gimnaziu care au reușit să obțină note peste 5. Și procentul de promovare în județul Buzău a crescut ușor după contestații. În total, Buzăul are 2.019 elevi cu medii peste 5, din cei 2.663 prezenți în sălile de examen.

Înainte de depunerea și rezolvarea contestațiilor, rata de promovare la Buzău, la Evaluarea Naţională, era de 75,7 %. La examenul din acest an au fost și 21 de note maxime, 5 note de 10 la Limba Română şi 16 note de 10 la Matematică.

Trebuie menționat că, astăzi, 5 iulie, a început etapa specială a Evaluării Naţionale, la care pot participa doar elevii care deţin un certificat medical din care să reiasă că nu s-au pututr prezenta la testarea inițială.

Știri despre: ,