Școlile din muncipiul Buzău, cursuri în online, cel puțin în prima săptămână

de Stiri Buzau Media

Unitățile de învățământ din municipiul Buzău vor reîncepe cursurile în sistem online, cel puțin o săptămână.

Școlile din oraș au solicitat Inspectoratului Școlar Buzău ca, cel puțin pentru săptămâna 8 -12 noiembrie, elevii să desfășoare cursuri, de acasă, din fața calculatorului, din cauza ratei de incidență din municipiu destul de mare și îngrijorătoare.

La rândul său, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, a declarat că este mai mult decât de necesar ca elevii să mai rămână acasă cel puțin o săptămână, pentru a evita aglomerările, apariția de noi îmbolnăviri și implicit o presiune si mai mare pe sistemul medical care de ceva vreme este suprasolicitat.

În municipiul Buzău, rata de incidență a cazurilor COVID-19 este de 11,61 la mie, iar 25 de localități din județ au rată de peste 7,5.

Criteriul pentru revenirea elevilor în bănci, anunțat atât de către președintele Klaus Johannis, cât și de ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, este rata de vaccinare de peste 60% a cadrelor didactice, care va fi actualizată în fiecare vineri.

Totuși, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat, astăzi, că “rămâne posibilitatea de a rămâne în online chiar dacă școala are o rată de vaccinare de peste 60%”.

 

Știri despre: