Se caută 40 de buzoieni care să devină salvatori voluntari

de Stiri Buzau Media

received_970167426369653Începând de astăzi, 10 mai, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență lansează semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România.

Proiectul, intitulat ‘Salvator din pasiune’, se va derula în perioada 10 mai — 29 iulie, interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea și înscrierea candidaților, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat.
Demersul are la bază beneficiile activităților de voluntariat, fără scop lucrativ și fără remunerație, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice, activități ce sunt materializate în sprijinul acordat comunității pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.
După parcurgerea unor programe de pregătire, activitățile derulate alături de efectivele de pompieri vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv.
La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Neron Lupașcu’ al județului Buzău sunt disponibile 40 de locuri pentru cei care doresc să se alăture voluntar salvatorilor, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceștia fiind următoarele:
— vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani;
— apt din punct de vedere medical;
— să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea infracțiuni lor cu intenție;
— să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.
Dosarul candidatului trebuie să conțină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverința medicală și acordul părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
Perioada de recrutare și înscrieri este: 10.05 — 17.06.2016, perioada pentru analiza dosarului este: 20.06 — 08.07.2016, iar perioada destinată încheierii contractelor de voluntariat este 11.07 — 29.07.2016.
Informații suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obținute accesând site-ul instituției noastre — www.isubuzau.ro — sau la sediul inspectoratului din municipiul Buzău, strada Bistriței, nr. 51, structură la nivelul căreia veți putea confirma valențele profesiei de salvator.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns