Simpozionul regional “Școala – furnizor de calitate în educație”

de Stiri Buzau Media

Sâmbătă, 30 ianuarie 2016, Liceul pedagogic ”Spiru Haret” a fost gazda Simpozionului regional „Școala – furnizor de calitate în educație”.

Acest simpozion a răspuns nevoii de colaborare a instituţiilor şcolare , de schimb de informaţie şi experienţă în implementarea standardelor de calitate, de generalizare a bunelor practici de management a calităţii. Participanţii au dezbătut cadrul legislativ în acest domeniu, modalităţile de proiectare a parteneriatului cu toţi factorii interesaţi de calitatea în educaţie, strategiile de adecvare a curriculum-ului la cerinţele de dezvoltare locală, regională şi naţională.
Acţiunea le-a oferit participanţilor flexibilitate, deschidere spre nou, spre comunicarea cu alte sisteme educaţionale, colaborare şi transfer de informaţie. Ea va asigura o viziune clară a misiunii şcolii în relaţie cu dinamica schimbărilor pe piaţa muncii, incitând la reflecţie, analiza obiectivă a realităţii din propria instituţie, încurajând iniţiativele instituţionale pentru atingerea standardelor de calitate.

La simpozion s-au înscris 75 cadre didactice și 253 elevi din 13 județe: Bihor, Buzău, Constanța, Galați, Iași, Ilfov, Maramureș, Olt, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea și municipiul București cu 70 de lucrări ale cadrelor didactice distribuite după cum urmează: 40 lucrări la secțiunea „Managementul calității – abordare din perspectiva standardelor”, 16 lucrări la secțiunea „Didactică și calitate în educație”, 8 lucrări la secțiunea „Proiecte europene în sprijinul calității în educație /exemple de bune practici”, 6 lucrări la secțiunea „Cultura organizațională și cultura calității” și 253 lucrări ale elevilor – a declarat profesoara Serenella Dinu, inițiatoarea proiectului.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns