Siropul din flori de salcâm, un medicament natural. Cum îl prepari și beneficiile uriașe

de Stiri Buzau Media

flori-300x172Siropul din flori de salcâm reprezintă un medicament natural și are efecte benefice asupra organismului tău, chiar și atunci când nu ai probleme de sănătate.

Pentru aproximativ trei litri de sirop din flori salcâm, ai nevoie de două kilograme de flori de salcâm, două kilograme de zahăr, patru litru de apă, patru plicuri de sare de lămâie, un praf de sare grunjoasă, patru plicuri de zahăr vanilat (opțional) și coaja de la  tăiată în bucăți mari.

Florile de salcâm se spală foarte bine, pentru îndepărtarea impurităților și a eventualelor insecte, iar apoi se lasă la scurs. La sfârșitul acestui proces, se desprinde fiecare floare de codiță. Astfel, florile pregătite se pun la fiert în apă clocotiă, pentru aproximativ 20 de minute. După ce au trecut cele 20 de minute, se oprește focul, iar deasupra recipientului în care au fiert se pune un capac. Pentru un sirop din flori de salcâm cât mai delicios și concentrat, florile se lasă la macerat în apa fiartă peste noapte.

A doua zi, se separă lichidul de flori, care trebuie presate bine. Se filtrează, apoi, decoctul, prin strecurări repetate printr-un tifon dublu. Separat, zahărul trebuie invertit prin fierbere într-o oală emailată. Acesta se fierbe cu 400 de ml de apă și sarea de lămâie, timp de 10 minute, la foc iute, amestecând. Se colectează și se aruncă spuma care se ridică la suprafața apei.

Pentru pentru a obține sirop din flori de salcâm, se adaugă ceaiul concentrat (lichidul rezultat în urma fierberii florilor de salcâm, n.r.) peste zahărul invertit. Aici se adaugă praful de sare și coaja de lămâie și zahărul opțional, dacă v-ați decis să îl folosiți. Conținutul se pune, din nou, la fiert, la foc iute, până cantitatea scade la jumătate. La sfârșit, se îndepărtează coaja de lămâie, iar siropul se îmbuteliază în recipiente de sticlă.

Sursa – click.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns