Un sfert din cuplurile din România petrec împreună doar o oră pe zi. Pașii pentru o relație sănătoasă

de Stiri Buzau Media
Un sfert din cuplurile din România petrec împreună doar o oră pe zi. Pașii pentru o relație sănătoasă

Un sfert din cuplurile din România petrec împreună doar o oră pe zi. Pașii pentru o relație sănătoasăUn studiu scoate la iveală adevăruri crunte și greu de crezut: un sfert din cuplurile de la noi stau impreuna doar o ora pe zi. 

Conform studiului Gradul de satisfacție în Cuplu, majoritatea cuplurilor de la noi nu petrec mai mult de 4 ore pe zi impreuna iar intr-una din patru perechi partenerii abia se vad o ora pe zi. Psihologii spun că nu ar fi asta o problemă prea mare dacă ora respective ar fi trăită intens.

Ramona Covrig, psihoterapeut, psiholog de cuplu: “E foarte important cum folosesti timpul. Vorbim de calitate versus cantitate. Poti petrece o zi intreaga cu partenerul tau, dar daca in timpul acela te certi sau esti suparat pe el sau e un timp pentru critica, atunci e clar ca nu e un timp util si-atunci cred ca nu conteaza masura timpului, ci conteaza ce faci in timpul acela.”

Imediat dupa timp in topul nevoilor nesatisfacute ale cuplurilor din Romania este aventura, afectiunea si aprecierea, iar pe locul cinci abia, banii. In general, barbatii sunt mai satisfacuti decat femeile cand vine vorba despre relatia de cuplu, mai arata studiul la care au participat peste 1.300 de romani.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns