18 şoferi lăsaţi fără permise din cauza abaterilor comise în ultimele 72 de ore / Poliţiştii au întocmit şi 6 dosare penale

de Stiri Buzau Media

politie-rutiera-1În ultimele 72 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat şi sancţionat 623 de abateri la regimul circulaţiei în valoare de peste 145.000 lei.

313 dintre conducătorii auto au fost sancţionaţi de poliţişti pentru că nu au respectat regimul legal de viteză iar patru dintre ei au fost nevoiţi să predea permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile după ce au depăşit cu mai mult de 50 de km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat.

Alte 13 permise de conducere au fost reţinute conducătorilor auto care nu au respectat regulile privind prioritatea auto şi pietonală (patru), au efectuat depăşiri neregulamentare (trei), nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului (patru) sau nu s-au prezentat la poliţie în termen de 24 de ore de la data implicării într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale (doi).

În urma celor aproximativ 200 de testări efectuate cu aparatele etilotest, patru conducători auto au fost scoşi din trafic după ce au fost depistaţi băuţi.

În trei situaţii s-au întocmit dosare penale fiind vorba despre valori de 0,41 mg/l, 0,53 mg/l şi 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat iar într-un caz a fost vorba despre reţinerea permisului pentru o perioadă de 90 de zile (concentraţie alcoolică de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La sfârşitul săptămânii trecute au mai fost întocmite trei dosare penale după ce poliţiştii au depistat în trafic un autovehicul neînmatriculat, un conducător auto care se deplasa cu un autoturism deşi îi fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi un alt buzoian care conducea un autovehicul deşi nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere.

În ultimele 72 de ore, conducătorii auto au mai fost sancţionaţi pentru că nu au utilizat centura de siguranţă (76) sau au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice (50). Şi ceilalţi participanţi la trafic căruţaşi (12), biciclişti (19) şi pietoni (22) care nu au respectat regulile de circulaţie au fost sancţionaţi de poliţişti.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns