A murit Mircea Albulescu

de Stiri Buzau Media

received_953081024744960Actorul Mircea Albulescu a încetat din viață în această dimineață, la Spitalul Floreasca, fiind răpus de probleme cardiace.

Pe numele său adevărat Albulescu Iorgu, s-a născut pe 4 octombrie 1934 în București. A fost absolvent al școlii medii tehnice de arhitectură, devenind “conductor-arhitect”.
Începe ca artist amator în echipa de teatru la Ateneul Popular “Ana Ipătescu”, iar în 1950 este angajat la Teatrul Național ca “artist corp ansamblu” (figurație).
În 1952 devine student al I.A.T.C. la clasa Aurei Buzescu.
Mircea Albulescu are o prodigioasă activitate ca actor între anii 1956 – 1998 la Teatrul Municipal din București, Teatrul de Comedie din București, Teatrul Național din București.
În film Mircea Albulescu a interpretat peste 70 de roluri, conferind personajelor sale o amprentă personală.
Actorul a fost membru al Uniunii Ziariștilor și a colaborat mulți ani cu reviste dedicate teatrului și cinematografiei, dar și cu alte publicații. Mircea Albulescu este și autor de versuri și proză scurtă.
Printre premiile pe care le-a primit de-a lungul carierei trebuie amintit “Premiul Național pentru întreaga activitate artistică”, acordat de Ministerul Culturii și Cultelor în 2003, dar și “Premiul pentru întreaga activitate”, primit la Gala Premiilor UNITER 2005.
În toamna lui 2014 a fost operat pe cord la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns