Abateri din trafic / 8 conducători auto au „predat” permisele din cauza abaterilor comise în trafic

de Stiri Buzau Media

Ieri, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 92 de sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic, valoarea amenzilor aplicate fiind de peste 30.000 de lei.

Cei mai mulţi dintre contravenienţi au fost conducători auto (71), însă acestora li se adaugă şi pietonii, bicicliştii şi căruţaşii care au nesocotit regulile de circulaţie.

În urma abaterilor comise în trafic, opt dintre conducătorii auto au fost nevoiţi să renunţe la permisele de conducere.

Unul dintre ei a predat permisul după ce a trecut pe culoarea roșu a semaforului, alţi cinci au rămas „pietoni” pentru 90 de zile pentru că au apăsat prea mult pedala de acceleraţie, iar ceilalţi doi „au predat” permisele pentru o perioadă de 30 de zile pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului.

Cea mai mare viteză – 125km/h – a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN2B, în localitatea Cilibia, la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr șofer, în vârstă de 23 de ani, din Tulcea.

Unui alt șofer polițiștii i-au întocmit dosar penal după ce a fost depistat băut la volanul mașinii pe o stradă din Nehoiu(aparatul etilotest a indicat o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aer expirat).

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat că acesta are permisul de conducere reținut și dreptul de a conduce restricționat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru savârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Știri despre: , , ,