Ajutor pentru victime. 7.500 de euro lunar pentru răniţii internaţi în străinătate, 6.000 de lei pentru cei internaţi în ţară. Cum pot intra oamenii în posesia banilor!

de Stiri Buzau Media
Ajutor pentru victime. 7.500 de euro lunar pentru răniţii internaţi în străinătate, 6.000 de lei pentru cei internaţi în ţară. Cum pot intra oamenii în posesia banilor!

Ajutor pentru victime. 7.500 de euro lunar pentru răniţii internaţi în străinătate, 6.000 de lei pentru cei internaţi în ţară. Cum pot intra oamenii în posesia banilor!Familiile victimelor tragediei din Clubul Colectiv care sunt internate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, ajutor din partea Guvernului, iar rudele pacienţilor spitalizaţi în ţară vor beneficia de 6.000 de lei pe lună, pe toată durata spitalizării.

Potrivit premierului interimar, familiile victimelor care au fost transferate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare, masă şi alte cheltuieli, şi 1.500 de euro pentru transport.

Va fi o hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgenţă familiilor victimelor tragicului eveniment din 30 octombrie. Mai exact, este vorba despre acordarea cu titlu de ajutor de urgenţă a unei sume de 7.500 euro lunar fundamentată prin 30 de zile a câte 200 euro pe zi acordaţi pentru cazare, masă şi alte cheltuieli membrilor familiilor victimelor. În momentul de faţă avem 30 de victime internate în spitalele din străinătate, la care se adaugă 1.500 euro cheltuieli de transport – a declarat premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Rudele pacienţilor internaţi în spitale din Capitală vor primi, la rândul lor, 6.000 de lei pe lună, iar banii vor fi daţi pe toată durata spitalizării.

Pentru aceştia se acordă un sprijin tot cu titlul de ajutor de urgenţă în valoare de 6.000 lei pe lună, deci 200 lei pe zi pentru cheltuieli de cazare şi masă şi alte cheltuieli – a explicat Cîmpeanu, precizând că aceste sume se acordă pe toată durata spitalizării, începând cu ziua în care au fost internate victimele şi în funcţie de numărul de zile de spitalizare, indiferent care este perioada.

Cîmpeanu a precizat că „este posibil” ca acest sprijun să fie acordat din Fondul de rezervă al Guvernului.

Este vorba de o sumă de 1,145 miliarde lei, deci peste 250 de milioane de euro. Vă spun asta pentru a vă asigura că există disponibilitate financiară şi nu sunt niciun fel de emoţii pe acest palier – a arătat Cîmpeanu.

Rudele celor care au fost răniţi în incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv pot depune solicitările pentru ajutorul garantat de Guvern la Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială sau, în Bucureşti, la Agenţia Naşională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, potrivit unor surse guvernamentale.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de luni, că plata acestor sume urmează să se facă în maximum 5 zile de la primrea solicitării, adăugând că au fost înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacienţilor transferaţi în străinătate, precum şi solicitări din partea familiilor celor 83 de pacienţi care sunt acum internaţi în spitalele din ţară.În urma incendiului produs în 30 octombrie în clubul Colectiv, 47 de persoane au decedat, iar alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns