Alegerile locale din acest an, mai liniștite decât în 2012

de Stiri Buzau Media

politiePoliţiştii buzoieni au fost în alertă în ziua alegerilor şi au avut grijă ca legea să fie respectată. Cu toate acestea, oamenii legii au primit 19 sesizări privind infracţiuni ce vizează „coruperea alegătorului”. Cele mai multe dintre acestea se referă la transportul alegătorilor și la îndrumarea lor cu cine să voteze. Astfel de nereguli au fost observate de către liderii partidelor politice din judeţ şi sesizate imediat Poliţiei.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Buzău,  pe toată perioada electorală, însemnând, atât campania electorală, cât și ziua alegerilor, numărul de sesizări a scăzut cu 43% față de situația înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012. De asemenea, infracțiunile sesizate au fost cu 51% mai puține, iar cel al contravențiilor cu 53%.

Poliţiştii au aplicat 6 amenzi contravenționale, privind continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia ori fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot. Spre exemplu, un tânăr 26 de ani din comuna buzoiană Vadu Pașii a fost surprins  în timp ce fotografia buletinele de vot. Pentru fapta sa, el s-a ales cu o amendă de 600 lei.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns