Ancheta în dosarul fraudelor informatice de la Direcţia de Taxe şi Impozite continuă

de Stiri Buzau Media

DIICOTProcurorii vor să facă lumină în dosarul fraudelor informatice de la Direcţia Economică din cadrul Primăriei Buzău. Zilele acestea, la sediul DIICOT au fost audiate trei persoane, un suspect, un martor și un inculpat, care au oferit mai multe detalii procurorilor legate de modul în care funcționa sistemul de ștergere a datoriilor acumulate la bugetul local de către firme și de către persoane fizice. Şi în zilele următoare, se aşteaptă ca noi persoane să fie citate pentru a se prezenta la sediul DIICOT, unde să vorbească despre fraudarea sistemului informatic al Direcţiei Economice.

Mai mulți funcționari ai Direcției de Taxe şi Impozite a Primăriei Buzău sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat în cadrul Compartimentelor de colectare, urmărire și executare a creanțelor persoanelor fizice și juridice, care sunt acuzați că au introdus în sistemul informatic de taxe și impozite date nereale, prin care au fost clasate și anulate nelegal un număr de 114 amenzi contravenționale. Conform procurorilor DIICOT, membrii grupului au diminuat cuantumul debitelor datorate de către mai mulți agenți economici, nu au urmărit, executat și încasat creanțele fiscale datorate cu  titlu de impozite și taxe locale pentru bugetul local al municipiului Buzău precum și a amenzilor contravenționale aplicate unor persoane juridice.

Până acum, inculpaţi în acest dosar sunt Ion Gegea, directorul suspendat al Direcției Taxe și Impozite, Virgil Toșu, șeful Serviciului Urmărire, ­Exe­cutare și Colectare Creanțe Fiscale Persoane Fizice, Mihai Bogdan Neamu, funcționar din cadrul Serviciului Urmărire, Executare și Colectare Creanțe Fiscale Persoane Juridice, Cătălin Boaru, șeful aceluiași serviciu, George Bunea, funcționar în cadrul Serviciului Urmărire, Executare, și Colectare Creanțe Fiscale Persoane Fizice.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns