Anchetă la o şcoală din Buzău după un show de magie cu şerpi şi cuţite

de Stiri Buzau Media

dacia_logan_ro_33100500Anchetă la o şcoală din Buzău unde un spectacol de magie pentru copii a avut momente de groază, în urma cărora copiii au fost consiliați psihologic. Iluzionistul a adus un şarpe şi a implicat elevii în mai multe numere cu săbii şi cuţite.

După ce un filmuleț cu teribilul spectacol a apărut pe internet, Inspectoratul Școlar a trimis o echipă de control care să verifice dacă au fost încălcate normele privitoare la organizarea unor astfel de spectacole.

„Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă şi conducerea şcolii a demarat cercetări. Nu vom lua decizii pe loc, trebuie să respectăm nişte reguli, pentru că apoi suntem daţi în judecată şi pierdem. Trebuie să respectăm nişte paşi, constituim o comisie care să audieze, să decidă în cunoştinţă de cauză, să vadă cine e de vină pentru această situaţie”, a declarat şeful ISJ Buzău, Geta Burducea. Ea a menţionat că o eventuală decizie în privinţa cadrului didactic va fi luată de conducerea unităţii de învăţământ, cu acordul Consiliului de Administraţie al şcolii şi al părinţilor. Burducea a precizat că magicianul nu ar fi fost chemat la spectacol de un cadru didactic, ci ar fi venit din proprie iniţiativă pentru a-şi prezenta numărul în faţa copiilor din clasele I-IV.

Pe de altă parte, învăţătoarea care a asistat la spectacol nu crede că a fost nepotrivit pentru copii şi spune că micuţii au fost tot timpul în siguranţă.

O decizie în ceea ce o privește va fi luată la finalul anchetei demarate de conducerea școlii în care s-a produs grozăvia.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns