Angajările subvenționate de stat, blocate!

de Stiri Buzau Media

bani-leiS-au terminat fondurile pentru subvenționarea posturilor oferite absolvenților şi persoanelor de peste 45 de ani. Angajatorii primeau de la stat, timp de 12 luni, sume cuprinse între 500 și 700 de lei pentru fiecare persoană angajată din rândul șomerilor indemnizați sau neindemnizați din categoriile mai sus menționate.

Întrucât suma prevăzută pentru subvenționarea creării de noi locuri de muncă în condițiile legii (art.80,85,93) în bugetul pe anul 2016 a fost angajată în totalitate, facem cunoscut că AJOFM Buzău, începând cu data de 01.04.2016 va onora toate cererile agenților economici de subvenție în ordinea crescătoare a înregistrării lor, în funcție de sumele ce probabil ne vor fi alocate o dată cu rectificarea  bugetului pentru anul 2016se precizează într-o informare pe site-ul AJOFM Buzău.

Până la data de 25 martie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău a plătit 253.465 lei pentru 37 de convenții de subvenționare încheiate cu agenți economici pentru angajarea a 46 de absolvenți. În ceea ce privește angajarea persoanelor de peste 45 de ani, au fost încheiate 125 de convenții de subvenționare încheiate cu agenți economici pentru 250 de persoane, suma angajată fiind de 1.065.903 lei. De asemenea, în ceea ce privește angajarea persoanelor beneficiare de contracte de solidaritate, AJOM a încheiat trei convenții de sunvenținare cu agenți economici pentru trei persoane, suma angajată fiind de 24.762 lei.

Deocamdată, nici șomerii nu mai pot beneficia de formare profesională gratuită. Întregul buget alocat în acest sens a fost cheltuit din primele trei luni ale acestui an.

Rectificarea bugetară, care va fi efectuată peste trei luni, ar putea aduce sumele necesare continuării finanțării programelor în cauză.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns