Angiograful de ultimă generație va fi pus în funcțiune curând la Județean. 100 de pacienți ar putea fi operați gratuit

de Stiri Buzau Media

angiografAngiograful achiziţionat în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de Academia de Ştiinţe Medicale, va transforma Spitalul Judeţean într-un important centru de investigaţii radiologice pentru afecţiunile vasculare cerebrale, coronariene, vasculare periferice şi pentru tumorile abdominale. Echipamentul medical deţinut de foarte puţine spitale din România, permite studierea vaselor inimii şi ale plămânilor, celor ale creierului şi măduvei spinării, precum şi ale membrelor şi viscerelor. În curând, angiograful va fi pus în funcțiune iar de coordonarea activităţii angiografice se va ocupa medicul Adrian Negoiţă, şeful Secţiei Cardiologie din Spitalul Judeţean.

Prin același proiect al Academiei de Știinte Medicale, au fost achiziționate 17 angiografe prin fonduri europene, statul român având o contribuție de doar 15%. În total, aparatele ultramoderne au costat peste 112 milioane lei.

Cu acestea va fi realizat un studiu în cadrul căruia aproximativ 1700 de pacienți vor fi operați gratuit.

Scopul principal al proiectului este utilizarea unei tehnologii moderne, mai exact angiografia, în diagnosticul și strategia terapeutică a unor domenii de patologie de importanță majoră, în Spitalul Județean Buzău fiind vorba despre studiul patologiei coronariene, cerebrovasculare și al afecțiunilor arteriale periferice.

Obiectivul principal al acestui proiect este utilizarea unei tehnologii moderne – angiografia – în diagnosticul și strategia terapeutică a unor domenii de patologie de importantă majoră- boli cardiovasculare și tumori, dar și dezvoltarea unor centre medicale de performanță în cercetare și asistentă medicală cu răspândire geografică uniformă, în beneficiul populației.

Practic, în fiecare spital dotat cu angiograf se va desfășura o cercetare clinică, în care vor fi incluși 100 de pacienți, în medie, pe fiecare centru.

Totuși, cele 17 angiografe vor fi folosite nu doar pentru cei circa 1.700 de pacienți, adulți dar și copii, incluși în studiul prevăzut în proiect, ci și pentru diagnosticul și tratamentul altor bolnavi cu astfel de probleme.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns