Aproape 300 de refugiați din Ucraina au poposit la Buzău, în speranța că războiul se va termina cât de curând

de Stiri Buzau Media

Aproximativ 300 de refugiați ucraineni au decis, ieri, să coboare din tren în Gara din Buzău și să caute ajutor, după ce războiul neașteptat din țara lor i-a gonit peste noapte cu doar câteva haine într-o valiză. Buzăul s-a pregătit să-i primească, iar reprezentanții Prefecturii, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Poliției, ai Jandarmeriei, ai Ambulanței și ai Crucii Roșii au fost pregătiți pentru numărul mare de oameni.

Garnitura specială de tren cu peste o mie de călători, copii, părinții și bunicii lor, dar și multe animale de companie, a staționat, ieri seară, mai bine de o jumătate de oră în Gara Buzău. În tren, le-au fost prezentate refugiaților condițiile de cazare și sprijin în hoteluri din Buzău, de care pot beneficia dacă decid să coboare. Au acceptat mâna întinsă de autoritățile buzoiene aproape 300 de persoane, dornice să găsească mai repede un adăpost pentru odihnă și o farfurie de mâncare.

Ulterior, ucrainenii au fost transferați cu mai multe autobuze către Sala Sporturilor, unde au fost așteptați cu gustări și apă minerală. Refugiații au așteptat la rând să fie repartizați către mai multe hoteluri din orașul Buzău și Sărata Monteoru.

Planul celor mai mulți dintre ucrainenii sosiți în Buzău este ca după câteva de odihnă zile să-și continue drumul spre vestul Europei. Alții se gândesc să rămână aici până se termină războiul, pentru a se întoarce mai repede în Ucraina.

Știri despre: ,